Sylvie Kreusch

Sylvie Kreusch is uitgegroeid tot een van de meest indrukwekkende en opwindende artiesten in Europa. Haar expressieve optredens en spannende mix van pop en alternatieve geluiden brachten haar werk onder de aandacht van toonaangevende media zoals The Washington Post, Humo, Beats One en Dazed.

Haar grensverleggende muziek en visuele kunst maken snel internationaal indruk binnen de muziek-, film- en modewereld. In 2020 presenteerde Azzaro Couture haar Fall 2020-collectie met een videoclip voor haar single ‘Seedy Tricks’. De campagne ging in première bij The New York Times en werd geregisseerd door Alessandro Cangelli en de met Cannes bekroonde regisseur Lukas Dhont. In oktober schitterde Kreusch met het zinnenprikkelende ‘Just A Touch Away’, een samenwerking met fotograaf Joost Vandebrug en stylist Tom Eerehout.

Kreusch maakte haar entree in België met art-rockers Soldier’s Heart en later met Warhaus, het soloproject van Maarten Devoldere van Balthazar. Na het uitbrengen van haar debuut-EP ‘BADA BING! BADA BOOM!’ kwam haar artistieke visie volledig tot uiting op haar aanstaande debuutalbum, het meeslepende Montbray.

Het is duidelijk: Kreusch schuwt het emotionele vuurwerk niet. Ze graaft diep in de verborgen hoeken van liefdesverdriet met speels voyeurisme. ‘Montbray’ is een album dat ademt en ventileert, niet alleen door tekst en zang, maar ook door de unieke mix van stijlen en invloeden. Kreusch is niet geïnteresseerd in popmuziek met een duidelijke boodschap: mysterie, twijfel en suggestie voeren de boventoon.

‘Montbray’ belichaamt de herontdekking van liefde en levenslust met evenveel dramatiek als rauwe waarheid. De liefde stroomt onstuimig en eindeloos voort in Sylvie Kreusch’s meest natuurlijke, gekoesterde habitat: op eenzame hoogte, onder het felste voetlicht.