Soda Blonde

Soda Blonde, afkomstig uit Dublin, staat bekend om hun eerlijke en transparante reflecties op twintigerservaringen. De band, bestaande uit Faye O’Rourke, Adam O’Regan, Dylan Lynch en Donagh Seaver-O’Leary, zijn allemaal ervaren muzikanten, ondanks hun jeugdige leeftijd. Ze hebben samengespeeld sinds hun vroege tienerjaren, eerder als leden van de internationaal gerenommeerde band Little Green Cars.

Faye O’Rourke, de charismatische frontvrouw van Soda Blonde, beschrijft hun muzikale reis als een verzameling van persoonlijke tekortkomingen en onzekerheden, die op een eerlijke en openhartige manier worden uitgedrukt in hun nummers.

Soda Blonde heeft ook buiten Ierland erkenning gekregen, met hun muziek die de aandacht heeft getrokken van zowel critici als fans. Ze werden genomineerd voor de prestigieuze RTE Choice Music Prize, zowel voor ‘Album van het Jaar’ als ‘Song van het Jaar’.

Momenteel werkt de band aan hun tweede album, dat met veel anticipatie wordt verwacht. Hun muzikale reis is er een van groei en ontwikkeling, en fans kijken reikhalzend uit naar wat de toekomst voor Soda Blonde zal brengen.