Mayorga

Mayorga is de band rondom gitariste Helena Mayorga Paredes. Ze ontdekte de grenzeloze vrijheid van songwriting na haar afstuderen aan het Conservatorium in Gent, waar ze de pop/rockrichting volgde (FYI: als eerste vrouwelijke gitariste in België, subtiel vermeldenswaardig). Na jarenlang podiumervaring opgedaan te hebben bij bands zoals Pavlove, Aarde aan Daan en Noémie Wolfs, schittert ze nu op het podium als frontvrouw met haar band, bestaande uit Charline D’Hoore (Archie X), Trui Amerlinck (Tsar B, Rosa Butsi, enz.) en Sam Enthoven (Lani, Nuï, enz.).

De half-Chileense gitariste brengt een melancholische mix van lo-fi indie pop en rauwe gitaarsongs. In mei 2022 bracht ze haar debuutsingle ‘Weekend Lover’ uit. Een week later werd ze gevraagd als supportact voor optredens in de Ancienne Belgique. Twee weken later speelde ze haar eerste try-out show voor een overvolle Barbroos in Gent. In dezelfde maand van de release werd de single en videoclip (geheel DIY uitgebracht) opgepikt door Knack, Proximus Pickx, Dansende Beren & Luminous Dash.

Met de komst van haar nieuwste single ‘Girlcrush’ (september 2022) werd Mayorga ook gekozen als allereerste ‘De Belofte’ van radiozender Willy. Naast deze nieuwe single werd ze ook gevraagd als supportact voor de volledige clubtour van High Hi tijdens het najaar van 2022. Daarna werd ze uitgeroepen tot winnaar van De Nieuwe Lichting 2023 (StuBru).