J. Bernardt

J. Bernardt, ook bekend als Jinte Deprez, is een ware duizendpoot; zanger, songwriter, instrumentalist, arrangeur, producer, ingenieur en programmeur. Terwijl het geluid van zijn debuutalbum ‘Running Days’ werd gevormd door elektronica, is zijn nieuwe album ‘Contigo’ op een meer traditionele manier tot stand gekomen, samen met een band – specifiek een groep van Deprez’s “supergetalenteerde” vrienden die hij door intense repetities en optredens leidde, “op zoek naar die vonk”.

‘Contigo’ – Spaans voor “met jou” – is een dramatisch, meeslepend en kleurrijk werk, doordrenkt van drama en tot leven gebracht door weelderige melodieën, zang en productiedetails van een meesterlijke studioauteur, evenals een muzikale vernieuwer en zanger. Het album verkent alle fasen van een breuk: shock, verdriet, woede, ontkenning, pijn, acceptatie… en is daarbij ‘meedogenloos romantisch’.

Deprez is ook de helft van het singer-songwriter duo Balthazar, een van België’s meest geliefde en gerespecteerde alternatieve rockbands gedurende meer dan twee decennia.