Festival crowd

donderdag 14 maart 2024

Als lid van Green Stages heeft Muziekgieterij én festival Bruis altijd het groene hart op de juiste plek gehad. We zijn echter meer van het dóen dan het erover vertellen, dus het leek ons wel een goed moment om een tipje van de sluier te lichten over onze reis tot dusver.

Vanaf het begin

Het is voor één van de jongste venues van Nederland altijd belangrijk geweest om ook op het vlak van duurzaamheid stappen te zetten. Artiesten reizen af en aan, net als de bezoekers, en de footprint zo klein als mogelijk is bijna onmogelijk als er zoveel externe factoren een rol spelen. Desalniettemin zit de duurzame, vaak circulaire, mindset al ingebakken in ons team. Van het hergebruiken van decoratie in de venue en op het festival tot het slim inzetten van de keuken voor zowel artiest als bezoeker.

Geen Planeet B

Het is gelukkig allang geen trend meer dat festivals het duurzamer aanpakken, want er is geen ‘Planet B’. En lol hebben kan ook zonder dat andere medebewoners van onze aardkloot hier last van hebben. Nu vraag je je misschien af: hoe doet Bruis het dan ánders dan anderen? Dat antwoord is simpel: we doen niets anders. We proberen het vooral goed te doen, want een duurzame mindset leidt alleen tot winnaars als anderen meedoen. Het is namelijk geen wedstrijd, maar we kunnen wel allemaal winnen als we samen goed doen voor de planeet.

Herbruikbaar

Nu lijkt het gebruik van herbruikbare bekers als onze hardcups of herbruikbaar servies in eerste instantie niet zo spannend. Zodra je echter beseft hoeveel rommel hiermee voorkomen wordt, dan zie je pas de impact van een dergelijke wisseling. Daar pluk je als bezoeker ook gelijk de vruchten van: je festivalterrein blijft schoon en zo heb je meer ruimte om te dansen en te socializen. Wel zo lekker!