Mandalin

donderdag 20 juli 2023

Vorig jaar werkten we voor het eerst met Mandalin samen en dat smaakte natuurlijk naar meer! De Turkse keuken, maar dan nog verfijnder, en dat op een festival als Bruis. Wonderwel paste dat ontzettend goed bij elkaar.

De Kommel

Voor wie Mandalin nog niet kent: op minder dan 200m van ‘t Vrijthof, aan de Kommel, vind je het restaurant van Tolga Karayazgan. De gerechten, veelal warme en koude mezes, brengen een traditionele Oosterse eettraditie naar Maastricht. Kwaliteit staat hoog in ‘t vaandel bij Mandalin, zo werden er, volgens een interview in Chapeau Magazine, kosten noch moeite gespaard om de allerbeste Turkse chefs naar Maastricht te krijgen.

Festival

Bruis was hun eerste festival, en misschien eigenlijk ook een beetje buiten hun comfortzone, want op welk festival krijg je dergelijke Turkish delights voorgeschoteld? Dit jaar gaat Mandalin in ieder geval weer uitpakken, maar wat je mag verwachten is vooralsnog geheim. Het enige dat wij alvast kunnen zeggen, is dat je hoe dan ook van je sokken geblazen gaat worden.

Foto’s: Alx Marks