Warhaus is een Belgische band opgericht in 2016 door Maarten Devoldere, een van de leadzangers van de bekende Belgische indieband Balthazar. Devoldere besloot een zijproject op te richten, waarbij hij zijn muzikale horizon wilde verbreden en experimenteerde met een meer donker en erotisch geluid.

De band bestond initieel uit Maarten Devoldere, Sylvie Kreusch, Pieter Van Dessel, Jasper Maekelberg, en Olivier Penu. Ze brachten hun debuutalbum “We Fucked a Flame into Being” uit in 2016 en werden meteen geprezen om hun originele sound. De teksten zijn vaak poëtisch en bevatten veelal thema’s als seksualiteit en liefde.

In 2018 bracht Warhaus hun tweede album “Warhaus” uit. De sound was iets elektronischer en experimenteler dan hun debuutalbum, maar de poëtische teksten en sensuele thema’s bleven prominent aanwezig. In 2019 kondigde de band aan dat ze zouden stoppen met Warhaus om zich volledig te focussen op hun andere projecten, maar de band keerde toch terug in 2023. Ditmaal zonder Sylvie Kreusch, maar met een nieuw album.