2-3-4 september 2022

Bruis 2022 logo

Vrijdag 2.9

TICKETS

Zaterdag 3.9

TICKETS

Zondag 4.9

TICKETS

Playlists

Bruis 2022

De kickstart van je seizoen is hier. Ook in 2022 zorgt Bruis Festival in Maastricht voor de aftrap van het clubseizoen, maar niet zonder het festivalseizoen met een klapper af te sluiten. De drie stages in en rond Muziekgieterij, gevuld met internationale bands en acts, zijn een feest voor zowel de avontuurlijke festivalganger als de doorgewinterde muziekliefhebber.

Tickets

Ga je voor één dag naar Bruis Festival 2022 of blijf je het hele weekend hangen? De keuze is aan jou! De tickets voor vrijdag, zaterdag of zondag kosten €29 per dag. Een heel festivalweekend kost daardoor in totaal slechts €87. Dat is heel veel festival, voor weinig geld!

TICKETS

Achtergrond

Ieder jaar in het eerste weekend van september strijkt het Bruis Festival neer in Maastricht. Met muzikale programmering die voor zowel de doorgewinterde muziekliefhebber als de casual festivalganger een waar genot is. Daar houdt het echter niet op. In een bourgondische stad als Maastricht doet het festival er alles aan om ook de gouden omlijsting, nog meer te laten blinken. Het Bruis Festival blinkt dan ook uit in een totaalbeleving, opgezet door muzikanten en artiesten voor hen die van het leven genieten.

Ontstaan Bruis

Het Bruis Festival ontstond in 2007, toen de Muziekgieterij in opdracht van de gemeente Maastricht een popfestival ontwikkelde voor de stad. Maar liefst 15 jaar, en 3 locaties later, landt het festival als een Euregionale household name in de binnentuin van Muziekgieterij in Maastricht.

De locatie

Het Bruis Festival vindt plaats in de binnentuin van Muziekgieterij, aan het Richie Backfireplein, en breidt het terrein uit met twee stages in de venue. De poorten van hét terrein in het hart van het Sphinxkwartier worden weer opengezet voor het publiek en zo verdelen we de podia zodat je van nog meer muziek kunt genieten.

Overige regels

Voor Bruis Festival geldt een huisreglement.

Veelgestelde vragen

Kan ik met muntjes betalen op het festival?

Nee, sinds 2021 werkt Muziekgieterij ‘cashless’ en kan er alleen met kaart (of smartphone) betaald worden. Dit trekken we ook door naar het festival.

Kan ik gebruik maken van een locker?

Het is tijdens Bruis helaas niet mogelijk gebruik te maken van onze lockers.

Is Bruis Festival ook voor kinderen toegankelijk?

In tegenstelling tot eerdere jaren is het festival niet bedoeld als familiefestival, maar kinderen vanaf 12 jaar zijn wel welkom onder begeleiding van een volwassene.

Route & Parkeren

De Muziekgieterij is gelegen aan Boschstraat 5, 6211 AS in Maastricht. De entree is aan de achterkant van het pand.

Ik kom met de auto

Om en nabij het Sphinxkwartier zijn diverse parkeerplaatsen, de dichtstbijzijnde is parking Sphinxterrein. Verderop is er ook de mogelijkheid om onder winkelcentrum Mosae Forum of bij het Bassin te parkeren.

Hieronder de adressen voor de navigatie:
Parking Sphinxterrein
Parking Mosae Forum
Parking Bassin

Ik kom met de fiets

Naast Muziekgieterij is een fietsenstalling gelegen, zodat ook de fietsende bezoeker van Muziekgieterij zijn of haar fiets kan stallen.

Ik kom met het OV

Muziekgieterij is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde bushalte is Bushalte Boschstraat/Maagdendries, gelegen op de Boschstraat. Vanaf hier loop je binnen 5 minuten de Muziekgieterij binnen.

Ingang

De ingang van de Muziekgieterij bevindt zich aan de achterzijde van het pand, via de trappen naast Filmhuis Lumière.

Wat zijn de huisregels?

Onze huisregels vind je hier:

Sponsoren

https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/PROVINCIE.jpg https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/gemeente-maastricht-1.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/nieuwenhof.jpg https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/elizabeth-strouven.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/loek-fijen.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/maastricht-housing.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/hoist_Bruis-01-e1619700605819.jpg https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/dehypotheker.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/Primus-Haacht.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/04/sw-logo.png Karl Dreissen - Digital Maker https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/07/primex-logo-e1657810323471.jpg https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/08/copro.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/08/ando.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/08/csl.png https://bruismaastricht.nl/wp-content/uploads/2022/08/royal-wagenbrg.png

Algemeen

Heb je een algemene vraag over Bruis Festival die onze website niet beantwoord?Stel deze hier (aquisitie via dit formulier wordt niet op prijs gesteld). Please enter your name. Please enter a valid email address. Please type your message. Stel je vraag Message failed. Please try again.

Persaanvragen

Ben je op zoek naar ondersteuning bij het samenstellen van een persbericht of heb je behoefte aan meer informatie over Bruis Festival?Wij horen graag van je. Please enter your name. Please enter a valid email address. Please type your message. Aanvraag verzenden Message failed. Please try again.
background-footer-mobile